keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Leikkiruokaa

Sysvykierrokselta esikoinen sai sai erinäisiä leikkiruokia lahjaksi, ja siitä innostuneena tein hänelle lisää leikkiruokatarpeita. Näitä on pitänyt tehdä jo aiemminkin mutta kun vaan oisi saanut aikaiseksi.
Rintakoruista jääneistä valmishuovista leikkasin juustoa, kinkkumakkaraa, leipää ja salaattia. Neiti innostui oitis tekemään voileipiä koko perheelle ;)Lahjaksikin lähti yksi leipäsetti, johon vielä huovutin tomaatinsiivuja.(näistä tietenkin unohdin ottaa kuvan)
Sitten jätskejä samalla idealla kuin monessa monessa blogissa (huopapallo ja kananmunakennon keskusta)
Näistä neljä taaimmaista on neulahuovutettuja huovutusvillasta ja muut käsin märkähuovutettuja langasta. Näistäkin osa päätyy pukinkonttiin lahjaksi.


Omena märkähuovutettu langasta, ja huovutuksen jälkeen 7-veikalla tehty kanta ja kiinnitetty valmishuovanpala omenan "oksaksi" vai miksi lie tuota kutsutaan. Lehdet tuohon voisi vielä lisätä jos jaksaa.. no ehkä seuraaviin.


Keksejä kahvipöytään, valmishuopalevyistä vaan leikattu jämäpaloja ja liimattu kuumaliimalla yhteen, päälimmäiseen palaan ommeltu pieniä helmiä koristeeksi. Näitäkin oli kyllä paljon enemmän, mutta neitokainen tainnut ne kadottaa huoneensa uumeniin.


Ja vielä viimeiseksi kulhollinen ylisuuria lihapulia, jotka kaipaavat seurakseen pastaa kunhan vaan ehdin tehdä.
Jälleen käsin märkähuovutettuja langasta


Joululahjaksi esikoinen tulee saamaan ikean löytönurkasta ostetusta tv-tasosta tuunatun pikkukeittiön. Pappa lupasi siihen hellalevyn ja uuninluukun jouluksi asentaa, myöhemmin katsotaan sitten jääkaappia tms mitä vaan keksitäänkin ;) Joten lisää leikkiruokaa tulette varmasti näkemään!

2 kommenttia:

Iikkis kirjoitti...

Ihania! =) Taitais meidänkin pikkuinen neiti innostua noista. Täytyy pistää to-do listalle.

Alisa kirjoitti...

Onpas hienoja huoparuokia! En olekaan näitä nähnyt kuin ihan parissa blogissa. Kaunis blogi muutenkin! :)