keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Vaatepläjäys

Sainpa aikaiseksi vaihtaa valkeat langat saumuriin ja peitetikkikoneeseen.. sen seurauksena pääsin vihdoin ompelemaan kasan vaatetta jotka ovat olleet leikattuina ties kuinka kauan.
Ai että onkin ihana välillä tehdä tällaisia todella helppoja vaatteita, senkun surauttelee yhteen saumurilla, lisää kumpparia vähän pääntiehen ja kädenteihin ja tikkaa peitetikillä.
Esikoiselle surauttelin muutaman paidan ja tunikan tällä tyylillä ja tein yhden kuopuksellekin. Muuten sitten ihan tavallisia t-paitoja kuopukselle kun niitä ei koskaan voi olla liikaa. Lisäksi jo aikaisemmin on valmistunut molemmille leggarit tähtitrikoosta ja esikoiselle nyt caprit ohkaisesta viskoosi?trikoosta.

Esikoisen tunikat, kankaat ikasyriltä. Kaavaa en enää muista, joko käsityölehden velourmekkokaava tai sitten ottobren joku t-paitakaava.Perhoskangas löydetty Eurokankaan palalaarista. Tästä piti tulla kuopukselle.. vaan mikä lie mittavirhe tai kaava tullut, ehkä kaula-aukon kuminauha jäi liian löysäksi kun tämä oli aivan liian löysä hänelle. No esikoiselle meni oikein hyvin :)
 Kukkakangas viskoositrikoota kai jättirätistä, ihanan vilpoista näin kesällä
 Hellokitty kangas Tiritomista. Ensin piti tehdä hihaton paita mutta keksinkin sitten laittaa tuommoiset olalle tulevat lipareet. Näyttää kuvassa tyhmältä mutta päällä oikein söpö. Kun olin saanut paidan valmiiksi, sanoi esikoinen heti että tää tarvii frillan helmaan ja antoi paidan takaisin. No ei siinä muu auttanut kuin tehdä kun pyydetään ja tulipa paljon kivempi! Kiva kun lapsi osaa itse pyytää muutoksia vaatteisiin!
Pari perus t-paitaa kuopukselle, Apina paita ollut jo pitkään käytössäkin, ja kuvasta jäi uupumaan vielä punainen robottipaita. kankaat näissä kaikissa ikasyriltä.

Lopuksi vielä ne leggarit, tähtitrikoo ikasyriltä ja pilkkutrikoo jättirätistä2 kommenttia:

Liisa T. kirjoitti...

Hyvännäkösiä ompeluksia - taas kerran! :) Tuo pallotrikoo on kivaa kangasta, samoin kukkakangas neljännessä kuvassa.

Tyttö osaa näemmä pyytää ja ymmärtää tyylin päälle! :D

Mukavaa päivää ja ompeluintoa!

Krista kirjoitti...

Ihania paitoja, varsinkin tuo bambikangas on kiva! =)