torstai 23. syyskuuta 2010

Tuiki tuiki tähtönen..

Jättirätin kilokangaslaatikosta löytyi ihanan pirteä palanen softshell kangasta. Kankaasta riitti kevyesti 80cm takkiin kuopukselle. Pohdin vielä teenkö hupun, ja ehkä mahdollisesti tuulilistan vetoketjun taakse.
Etusaumoihin lisäsin heijastinterettä, ja taakse leikkasin tähden. Tähtikuvio toistuu koristenauhassa.
En vuorittanut takkia mitenkään kun kankaalla oli fleece sisäpinta.. joten sisältä takki on melko karkean näköinen..Lisäksi saumat on teipattu kun sain päähäni että pitäisi olla sitten vedenpitävä...no mutta eiköhän tuosta ihan käypä pihatakki saada.
Kaavapohjana Ottobre 1/2010 malli 9. Muutamia muutoksia siis kaavaan tein.

5 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Moi,

Mähän löysin tutun blogin =) Hieno takki!!! Kerrassaan mahtava!

Tytöille terkkuja meiltä kaikilta...

Mirka kirjoitti...

VAU!!! Ihan tosi hieno! Mie olen kanssa miettiny, että noita softshell-kankaita vois yrittää ettiä, mutta kun noilla on takkeja ihan reilusti yli oman tarpeen, niin se on jääny :-D

Mutta tää on kyllä ihan huippuhieno!

Fera kirjoitti...

Kiitoksia taas kommenteista ;) Ja terkkuja Jennalle!
Tykkään kyllä tästä takista ihan hirmuisesti, mutta taidan jättää vastedes softshellit ompelematta, nimittäin mun kone teki kamalasti hyppytikkiä varsinkin saumojen kohdalla tikissä. Tiedä sitten onko kyse koneesta ja vaatis huolto vai mikä ;) Mutta miksi ihmeessä ne koneet aina pitäis huoltaa just sillon kun se paras ompeluinnostus on päällä!

Pihla kirjoitti...

Mistä olet löytänyt saumateippiä? Olen aikas monesta kysynyt ja vielä ei ole tärpännyt.

Fera kirjoitti...

Pihla:
Tilasin sampsukasta, ajatuksena oli alunperin tehdä esikoiselle ulkoiluhousut kun sopivan kokoisia ei ollut. Mutta sitten löytyikin sopiva haalari kirpparilta ja housuja ei tarvinnutkaan enää tehdä. Juuri tilasin lisääkin tuota teippiä sampsukasta kun heillä on postikulutarjouspäivä ;) Sitä menee yllättävän paljon yhteen pieneen takkiin jos on enempi saumoja. 5 m meni helposti noihin hihoihin, sivusaumoihin ja etusaumoihin. Kaulukseen ei edes riittänyt!