perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pitkästä aikaa

Pitkästä aikaa sain jotakin jopa valmiiksi, ja kuvattuakin. Kevään lämpimämmille keleille tein kuopukselle söpöstelyhaalarin, jota voi käyttää niin vaunuissa unilla kuin liinaillessakin. Talvi ja välikausipuvut kun tuppaavat olemaan niin liukaspintaisia, oli tarvetta tällaiselle puuvillapintaiselle haalarille.
Kaava Gyntherin vauvahaalari, muutamilla muutoksilla; Huppu on nepeillä kiinnitettävä ja kaulukseen lisäsin resorin suojaamaan niskaa jos huppu ei ole paikoillaan. Hihansuihin lisäsin myös resoria, jottei ranteet palele. Hihansuun voi silti vielä kääntää joten kasvuvaraa jää. Ja lisäksi vielä tuulisuoja vetoketjun taakse, johon kiinnitin "design" merkin.
Oikein tyytyväinen olen tähän haalariin, vaikka hihojen kanssa tulikin tapeltua ja purettua muutamaan otteeseen.

Lisäksi vielä pikainen hahtuvapipo virkatulla sykeröllä jonka pitäisi muistuttaa kukkaa. Nämä oli alunperin valmistumassa villahousuiksi ja aloittelin niitä osastolla ollessani, mutta eihän nämä koskaan jalkaan asti ehtineet. Purin siis haarustaosan housuista ja kavensin pipoksi. Juuri ja juuri vielä mahtuu mutta onkin oikein kiva näille keleille.

7 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Kaunis haalari. Itsekkin juuri suunnitelin kokeilevani tuollaisia hihoja joissa resori tuolla sisempämä. vähän kyllä jänskättää miten hermot ja taidot riittää :D

Iikkis kirjoitti...

Ihana! Mulla on tuota samaa kangasta, mutta on sen verran haalistunut ettei siitä kyllä oikein vaatetta tule.

Piia kirjoitti...

Tosi kiva haalari. Kangaskin on niin ihanan pirtsakka näin kevätkeleille. Löysin juuri blogisi, täytyykin tutkailla tarkemmin mitä kaikkea kivaa täältä löytyy :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana haalari! Varmaan tosi kätsä liinailuun kun ei tarvitse miettiä putoavia sukkia/kenkiä!!

Olen ommellut omalle tyttärelle retrotakin, mutta haalari olisi varmaan ollut järkevämpi hänelle (8 kk)...no, vielähän tässä ehtii...

Miten olet sen resorin laittanut hihansuihin? Ja oletko käyttänyt jotain tuulenpitävää vuorikangasta?

AM

Fera kirjoitti...

ompelin resorin kiinni ainoastaan vuorikankaaseen. Ensin ompelin niin että resorin taite oli hihaan sisällepäin, sitten käänsin resorin hihansuuta kohti, ja tikkasin päältä jotta resorin reunat jäävät piiloon. toivottavasti tuosta nyt ymmärtää =)
Vuorena tuossa on ihan vaan vanuvuori. Eli ei kovin tuulenpitävä, mutta toiminut tosi hyvin näillä keleillä autoillessa ja vaunuissa villapeiton kanssa. Alle mahtuu myös villahaalari joten lämpöä saa ainakin vaunuihin tarpeeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvin selitit :)

Saako vielä kysyä?...nimittäin, mietin sitä huppusysteemiä. Laitoitko hupun alaosaan lisää saumavaraa, vai miten sait sen näyttämään noin hyvältä? Lisäksi mietin sitä kaulaaukon resoria, kuinka korkea se on, ja mitä teit että se ei "lörpöttäisi" siinä vetoketjun kohdalla?

AM

Fera kirjoitti...

Tottakai saa kysyä ;)
Tuo hupu on kokonaan irallinen, eli neppareilal kiinni. Kanttasin sen reunan vaan ja nepin vastakappaleet laitoin resoriin kiinni. (olisin laittanut kankaaseen mutta menin ompelemaan väärin päin tuon resorin.. eli ulkopuolelle.
Voin ottaa parempaa kuvaa jossain vaiheessa kun kerkiän niin saa paremmin selvää ;)