maanantai 29. kesäkuuta 2009

Salainen ysv ystävä rinki

Osallistuin YSV-foorumilla salainen ystävä rinkiin, jossa tarkoituksena oli 3kk aikana lähettää kolme lähetystä yhdelle ystävälle. Ystävät oli arvottu ja vastaanottaja ei tiedä keneltä lähetykset tulevat, ennenkuin se kerrotaan. Minä päätin laittaa tällä kertaa joka pakettiin jotain itse tehtyä, mutta erinäisistä syistä lähetysten sisältö jäi hiukan vajaaksi. Olisin halunnut lisäillä jotain pieniä juttuja, mutta kuopuksen syntymä ja sairastelut ja muuttohässäkkä vähän verottivat aikaa.
Tässä nyt kuitenkin kolme "juttua" mitä tuli lähetettyä.

Ensimmäisenä tein neuvolakorttikansion, koska ystäväni oli raskauden alkumetreillä. Ajattelin sen piristävän neuvolan tylsän muovisen kansion tilalla.




Toisessa lähetyksessä lähti tällainen lyhythihainen huppari. Päällä retropuuvillaa ja sisus ohutta keltaista fleeceä. Tarkoituksena oli että tämä menisi pitkähihaisen paidan kanssa pihalla kun ilmat olivat vielä hiukan koleat, mutteivat varsinaisesti kylmät.



Kesähelteille taas tein essumekon omalla kaavalla, jälleen kerran kierrätyspuuvillasta. Vetoketjukin oli kierrätetty ja kanttinauha äidin peruja, joten tässä mekossa uutta on vain rinnassa oleva "design" merkki ;)
Toivottavasti lahjat lämmittivät ystäväni ja hänen tyttärensä mieltä, ja lahjoille löytyy käyttöä ;)

Herkuttelua

Leipomiseen ei ole muuttopakkauksen keskellä jäänyt kovin paljon aikaa... mutta pakko oli jotain hyvää viikonlopuksi kokeilla. Muffinsseja ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä joten sellaista päätin kokeilla. ohje ihan perinteinen pirkka amerikanmuffinivuokien kyljestä, sekaan vain puolitoista desiä kookoshiutaleita, ja 2 riviä tummaa suklaata paloina. Päälle vielä suklaa kuorrute ja nam!
Näistä tuli niin hyviä että seuraavana päivänä piti tehdä uusi satsi.

maanantai 1. kesäkuuta 2009

Testivaippa

Vauvan uudet vaipat on kaikki tehty Mummut-kaavoilla ja kun malli on niin hyvä (kun lisää siivekkeihin pituutta), niin pitipä kokeilla tuommosta röyhelövaippaa pul-taskunakin.
Testiversiossa lime pul ja ruskea coolmax-neulos. Kuminauhat oli melkoisen hankalaa ommella kahden kankaan väliin kun molemmat kankaat luisti ja toista kumpparia pitikin vähän korjailla ylimääräisillä tikkauksilla. Seuraavaan versioon taidan tehdä vain kuminauhakujat niin pääsee helpommalla. Nepit taas kahdessa rivissä jotta vaippa olisi mahdollisimman pitkäikäinen.