maanantai 1. kesäkuuta 2009

Testivaippa

Vauvan uudet vaipat on kaikki tehty Mummut-kaavoilla ja kun malli on niin hyvä (kun lisää siivekkeihin pituutta), niin pitipä kokeilla tuommosta röyhelövaippaa pul-taskunakin.
Testiversiossa lime pul ja ruskea coolmax-neulos. Kuminauhat oli melkoisen hankalaa ommella kahden kankaan väliin kun molemmat kankaat luisti ja toista kumpparia pitikin vähän korjailla ylimääräisillä tikkauksilla. Seuraavaan versioon taidan tehdä vain kuminauhakujat niin pääsee helpommalla. Nepit taas kahdessa rivissä jotta vaippa olisi mahdollisimman pitkäikäinen.


3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onpas teillä ollut vastoinkäymistä. Toivottasvasti saatte nyt nauttia kaikessa rauhassa kesästä! Minä aina mietin miten nuo röyhelölliset taskut toimii, lähinnä siis mietittytää falskaako vaippa kuminauhan omelujäljistä?

Anna/happy_phantom kirjoitti...

ootko kokeillu tehä noita röyhelöllisiä vaippoja niin, että ompelet sen kumpparin kiinni vaan siihen sisäkankaaseen (samaan kohtaan kuin missä se on tuollain sokkona ommeltunakin)? Ainakin cuddle-in-onessa on niin. Sillon ei tulis edes turhia neulanreikiä puliin.

Fera kirjoitti...

vastaaminen on nyt kestänyt hiukan anteeksi!
Ei meillä ole falskannut noista neulanrei'ist' kun sisäpintana on coolmaxia, hyvin on toiminut siis. ainoastaan reisista on päässyt valumaan jos typsy on kyljellään maannut ja pisu ei ole ehtinyt imeytyä läpi.

Mä en oikeen tiedä miten tuo kuminauha toimisi pelkästään sisäkankaassa kun sittenhän pul ei olisi suojaamassa reunoja, eikös ne pisut pääsis sieltä sitten vaatteille jos on vaippa päässyt vähän liikahtamaan.
No seuraavat kokeilut jäävät tulevaisuuteen. nyt on ompelukoneet ja kankaat pakattu muuttoa varten ;)