sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Singer 320 K ja muuta kirppisantia

Tämänpäiväinen kirpparikierros tuotti tulosta.... toivottua vai ei.. se on vielä selvitettävänä.
Tuunattavaksi löytyi tytölle ihanat retrot nukenvaunut

Pari söpöä pöytäliinaa

Lasten pussilakana


Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä.... Singer 320 K ompelukone.

Se toimiiko tämä vehje niinkuin pitää, on vielä arvoitus. Sähkö siihen tulee sen uskalsin kokeilla mutta poljinta en tohdi painaa, ennen kuin ohjekirja on selattu läpi. Ja mukana tuli siis niin villin näköisiä paininjalkoja ja muuta tingentangelia että todellakin luen sen kirjasen läpi, ennen kuin uskallan ommella mitään. En nyt tietenkään tahdo heti hajottaa tätä "aarretta".

Pikaisen koeajon jälkeen voin sanoa: aim in löööv! =D Tämä puskutraktori jyräsi 8 kerrosta paksua puuvillaa tuosta vaan.. siinä missä vanha muovinen brotherini huusi äitiä jo 4 kerroksen kohdalla. Pikaisella tutkimisella yksi ruuvi tuosta kojeesta puuttuu, jolla säädellään ilmeisesti siksakin maksimileveyttä tai jotain. Ei ilmeisesti mikään tuiki tärkeä osa kun ilman sitä kone puskutti monenmoista ommelta ulos ilman mitään ongelmaa. Säätöjen kanssa saapi varmaan hetken opiskella, tikin pituuttakin kun voi säätää kamalan monella tavalla. Lisäksi noita perusompeleita saa yhdisteltyä.. siis vaikkapa tavallinen siksak ja kolmipistesiksak.. soppaan ku lisätään vielä kiekoilta tulevia kuvio-ompeleita... Näitä ompeleitahan on tässä koneessa vaikka kuinka! Ja minä kun haaveilin 700€ maksavasta Berninasta... nytpä sain 25€ Singerin :)

Jatkan vielä monotonista selvitystäni uudesta aarteestani. Muutamista paininjaloista sainkin selvää ebayta selailemalla, ja viimein sain sarjanumeron perusteella selvitettyä valmistusvuodenkin. Koneeni on siis tehty vuonna 1961 tammikuussa (erän suuruus 10000 konetta) Kilbowie nimisessä tehtaassa, Clydebankissa, Scotlannissa.

Ebayta selaillessa vastaan osui myös mitä houkuttelevempia kirjontakiekkoja ja paininjalkoja. Kovin vähän kuitenkaan loppupeleissä tuosta koneesta tietoa löytyy, ja sitä lähdenkin huomenna metsästämään. Kun saisi tuon puuttuvan ruuvin ainakin aluksi, olisin hurjan onnellinen ;)

Onneissani olen kyllä jo muutenkin, vanha (peräti 2 vuotta vanha) muovinen brotherini saa nyt väistyä ompelupöydältä.. saatan käyttää sitä vielä johonkin jos en "uutta" aarrettani vielä osaa käyttää. Mutta näillä näkymin voin nyt tehdä sen mitä olen aina halunnut..... heittää sen ikkunasta ulos =D Sen brotherin siis!

6 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Upeita löytöjä ! ! !

Eliisa kirjoitti...

Annikan Vilja Valmanjan sivuilta eksin tänne, sullakin kivat sivut. Upeita kirpputorilöydöksiä. Tuosta lasten pussilakanakankaasta tuli mieleen Annikan pöllösabluunat :) - Noi nukenvaunut ovat ihanat!

Magia kirjoitti...

Vau mitä löytöjä. Minullakin on jo aika iäkäs Singeri jonka kummiltani perin. Jotain erikoisia paininjalkojakin sieltä löytyy, mutta ei hajuakaan mitä niillä voisi tehdä. Pitäis varmaan metsästää jostain tietoa ja vaikka ohjekirjaa...
Tuo vaan ei tykkää kaksinkertaisesta fleecestä ja tarranauhankin kanssa oli viimeeksi ongelmia, höh. :(

Fera kirjoitti...

Magia:
Kannattaa katsella brittien tai jenkkilän ebayta noiden paininjalkojen suhteen, joko sarjanumerolla : singer / simanco ja nro sarja tai sitten ihan vaan ulkonäön perusteella. Näin mä sain selville noiden paininjalkojen tarkoitukset ;) Siellä on siis usein selitys mitä myytävällä paininjalalla kuuluu tehdä ;D

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Osuin blogiisi kun hain tietoa Singer 320K ompelukoneesta. Meille tuli kyseinen yksilö ilman käyttöohjeita ja ajattelin, että voisinko saada kopion käyttöohjeista? Ne löytyy netistä englannin kielellä, mutta se ei juurikaan äitiäni auta. Olisi kiva jos vastaisit vaikka postauksesta on jo aikaa. j.hollanti@gmail.com

Mirvis kirjoitti...

Moi! Mäkin saan kohta käsiini Singerin 320K ompelukoneen. Ootko ollut edelleen tyytyväinen ja löytyykö siihen helposti neuloja ja varaosia? Onko sulla siis suomenkieliset ohjeet? Olisiko ne mahdollista saada?