tiistai 31. maaliskuuta 2009

Tunnustus!

Oi, olen otettu!Miku on antanut blogilleni tunnustuksen. Kiitoksia kovasti! Lämmittää mieltä ja sydäntä ;)

Jaan eteenpäin hyvää mieltä ja anna tunnustuksen parille upealle Blogille

Villapata Kiehuu sisältää mielettömän ihania tekeleitä ja ideoita

Tilli mössönpoika Jälleen mielettömän mahtavia ja ihania luomuksia ja ideoita

Villa Kiana Mahtavia retro ompeluksia ja söpöjä vaatteita

Näitä voisi jakaa vaikka kaikille joiden blogia seuraan mutta jatkan nyt eteenpäin vain näille muutamalle.

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kevättä rinnassa.

Tämän päivän saldoon kuuluu tipumekko ja velourhousut. Housut menevät lahjaksi, toivottavasti siis ovat sopivan kokoiset.
Tipumekko on maannut leikattuna ties kuinka kauan.. alunperin rintaan piti tulla tasku mutta applikaatio innostuksessani siihen tulikin nyt keväinen tipu. Tipun idea apinoitu tilli mössönpojan blogin vinkki osiosta. Ihania ideoita muutenkin täynnä tuo blogi.

Neiti poseeraa ja vilkuttaa
ja tipu lähikuvassa.




torstai 19. maaliskuuta 2009

Kirahvi kehveli

Eilen illalla innostuin leikkailemaan erilaisia applikointikuvioita.. tämä söpö kirahvi nousi ehdottomaksi suosikiksi ja se pitikin heti hyödyntää. Housujen kaava (ylläri taas) gyntherin kirjasta, tai ainakin sitä mukaillen. Malli ihan suoraan kirjasta mutta lahkeen kääntövara ja lapun edusta tehdy omalla tyylillä. Mietin vielä teenkö kirahville silmät.. hännän sille voisi kirjoa jahka saisi ostettua kirjontalankaa.
Kankaana tumman luumun värinen joustovakosametti, keltainen kanakangas tilkkujämiä. Keltainen kangas tosin loppui kesken, siksi olkaimissa taustana eri kangas.

Ja kirahvi lähikuvassa



keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kerta kiellon päälle

Pitipä alkaa sitten vielä muokkaamaan tuota isompaakin kaavaa jotta saatais tätä parempaa mallia omallekin neidille. Toivottavasti ei tullut liian pientä sitten tästä versiosta. Kankaana taas kirpparilta löydetty vanha finlaysonin pöytäliina, kantit tylsästi sävyyn sopivaa ruskeaa.
Pientä ongelmaa tuotti kuvion tasaaminen takakappaleissa, kun kangas oli hiukan vino.. ei ihan kohdilleen kuviot menneet mutta tarpeeksi lähelle kuitenkin. Tähän versioon ei turhempia krumeluureja lisätty.
Jospa sitä nyt tekisi välillä sitten jotain muuta =D

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Essu vai hame.. no essuhame

Tulipa sitten kokeiltua vapaalla kädellä kaavan piirtoa. Olisihan se pitänyt arvata että kun lahjaksi tekee, ei osaa suhteuttaa kokoa ihan oikeen vaan tuli omalle lapselle sopiva ;D
No eipä tuo haittaa.. mekkoja ei koskaan voi olla liikaa. Materiaalina tähän ekaan versioon käytin kirpparilta löytynyttä vanhaa pöytäliinaa, ja eteen applikoisin fantin toisesta kirppiskankaasta.

Seuraavana päivänä sitten uusiksi.. josko nyt olisi parempaa kokoa. Ensin rukattiin kaavaa pienemmäksi ja hitusen erimallinenkin taisi tulla. Täytyy kyllä sanoa että paremman mallinen ehkäpä, tai sitten vaan jämäkämpi kangas tekee siitä paremman näköisen ;)
Kuva vääristää sävyjä.. kuvio ei ole sininen vaan vihertävän turkoosi. Mieleen tulee vaahtokarkki tai jäätelö kun tätä katsoo ;) Raidat meni hiukan vinoon mutta tokkopa tuo käytössä niin haittaa.

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Velourhousut ja bodyn tuunaus

Huomenna on neidillä valokuvauspäivä hoidossa, ja äiti tahtoo retroa päälle.
Ajattelin että tyttö voisi laittaa aikaisemmin tekemäni oranssipalloisen kietaisuhameen, alle jotain ruskeaa. Mutta eihän meillä ole mitään kokoruskeaa paitaa tai housua, sukkahousutkin on armottomasti liian pienet.
Tuumasta toimeen ja kangaskaappia kaivelemaan. Löytyy kierrätys velouria josta ajattelin tehdä kapeat velourhousut. Lahkeet levenevät ja niissä on kuminauha jotta lahkeista tulisi kauniit "pussit" Kuminauhat voi poistaa jos siltä tuntuu, kun pituutta tulee lisää.
Ja sitten paidan kimppuun... hmmm ei mitään ruskeaa trikoota, kunnes muistan vanhojen vaatteiden laatikossa kierineen ruskean 86cm bodyn. Iso kuin mikä mutta kun bodeja ei ole enää pitkään aikaan pidetty. Laatikko esille ja pieni vertailu 92cm paitaan: hyvän kokoinen on. Ja ei kun leikkaamaan. Neppilista saa kyytiä ja tilalle tulee pätkä resoria lisäämään pituutta helmaan. Oikeen kelpo tästäkin tuli.

torstai 5. maaliskuuta 2009

Lisää ruista

Ensimmäiset leivät tuhottiin nopeammin kuin kissa ehti sanoa..
Alkuviikosta ei kuitenkaan ollut aikaa uuden satsin tekoon joten eilen illalla vasta laitoin uuden raskin muhimaan.
Aamulla kulhossa odotti lupaavan näköinen vaahto. Eikun jauhot sekaan ja odottelemaan.
Muutaman tunnin noustuaan jaoin taikinan kolmeen osaan (Tällä kertaa muistin sen juurenkin ottaa heti alkuunsa!)
Ensimmäisestä tein limpun. Viimeksi en tätä uskaltanut kokeilla ja nytkin se levahti ehkä vähän turhan paljon. Tässä vielä ennen uuniin laittoa

Reikäleivät sen sijaan näyttää jo huomattavasti paremmilta, toivottavasti eivät mene paljon linttaan uunissa.

Ja uunista ulos. Limppu näyttää enemmänkin keksiltä... tuskin kuitenkaan maistuu.
Reikäleivät kohosivat hyvin ja olivat oikein pehmoisia sisältä. Nyt on koostumus kunnossa mutta maku jäi tällä kertaa vajaavaiseksi. Olisi pitänyt antaa juuren muhia enemmän kuin yhden yön. No ehkä se kolmas kerta toden sanoo.

voita päälle... ja vähän suuhunkin

Hyvältä maistuu!

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

100% ruista olkaa hyvät

Leipäinnostuksen keskellä pitkään on muhinut ajatus ruisleivänkin teosta. No viikolla laitoin juuren kuplimaan ja lauantaina se alkoi tuoksahtaa lupaavalle. Lauantai illalla lisäsin jauhot raskia varten ja jätin vellin muhimaan yön yli.

Aamulla astiassa odotti mukavasti kuplinut ja kuohunut raski. Tuoksu: hapan.

Aamulla sekaan karkeita ruisjauhoja niin paljon kuin puulastalla kykeni sekoittamaan ja taikina nousemaan muutamaksi tunniksi.

Taikinan noustua jaoin sen 2 palaan ja tein 2 litteää ruisleipää. Ja se juuri! Meinasin ihan kokonaan unohtaa ottaa sen talteen!

Leivät pääsi vielä uuniin nousemaan muutamaksi tunniksi (35 astetta) ja lopulta 250 asteessa 18 minuuttia keskitasolla. Uunista suoraan pyyhkeiden sisään pehmiämään ja eikun odottelemaan.



Odotus palkitaan ja hieman vielä lämmin leipä lohkeaa mukavasti, ja on helppo leikata (no okei oli hiukan ohkainen leipä mutta pehmeää siis sisältä)

Maku: taivaallinen, vaikka itse sanonkin. Kunnon ehta ruisleivän maku, päällä hiukan sulanutta voita. Olisi pitänyt odottaa sen nakkisopan kanssa, tämä kuuluu sen kanssa yhteen. Noh huomenna sitten töissä ;)

Elämäni eka, alusta asti itse tekemäni ruisreikäleipä onnistui yllätyksekseni kertaheitolla ja vieläpä ilman hiivaa!

Ainekset: ruisjauhot, vesi, suola ;)

NAM!